Kubbs

  • Hoe schrijf ik in?

Om jezelf in te schrijven moet je 3 stappen tot een goed einde brengen:

Stap 1: Stel je ploeg samen.

Een ploeg bestaat uit minimum 3 en maximum 6 spelers.
Zoek dus ploeggenoten en bedenk al meteen een originele naam.

Belangrijk: JE HOEFT GEEN LID TE ZIJN VAN EEN JEUGDVERENIGING om je in te schrijven voor het Vikings Kubb Toernooi… Dus als je wil deelnemen met je familie, een paar vrienden, het gezin,… dan kan dat UITERAARD ook!

Opgelet: Als je wel deel uitmaakt van een vereniging, moet je rekening houden met het volgende: We gaan bij het begin van de inschrijving voor maximum 3 ploegen per jeugdvereniging. Tegen het einde van de inschrijving kunnen we meer ploegen per jeugdvereniging toestaan. (we willen graag alle verenigingen uit de omgeving een kans geven om mee te doen)

Stap 2: Schrijf je ploeg in.

Ga naar volgende link en schrijf je ploeg in:
Inschrijvingsformulier

Stap 3: Schrijf het inschrijvingsgeld over.
De inschrijvingsprijs bedraagt € 15 (waarvan je een deel terugkrijgt in bonnetjes). DE DAG ZELF BETALEN IS NIET!!! MOGELIJK…

Schrijf dus de € 15 over op volgend rekeningnummer: 230 – 0184346 – 66
(Zet er als mededeling het volgende bij: ‘VK2013 + Ploegnaam‘)

SNEL INSCHRIJVEN IS DE BOODSCHAP (want de plaatsen zijn beperkt!)

OPGEPAST: De inschrijving is pas volledig in orde wanneer je een betaal & bevestigingsmail hebt gekregen van de organisatie!

 

  • Praktische info

Datum: 4 mei 2013

Start: 11uur

Waar: Terreinen ‘Koninklijke Wipmaatschappij De Vrede’, Provinciebaan (Net buiten het centrum van Rotselaar)

Organisatie: JH Mena

  • Spelregels

Kubb is een spel voor buiten en wordt gespeeld op een vlak speelveld van in principe vijf bij acht meter. Er wordt bijna altijd op gras gespeeld maar zand, gravel, beton of sneeuw kunnen ook. Kubb bestaat uit verschillende houten stukken:

  • 1 koning (1)
  • 10 kubbs (2)
  • 6 werpstokken (3)
  • 4 hoekstokjes (4)
De spelers worden verdeeld in twee teams en nemen plaats achter hun eigen basislijn. De bedoeling van het spel is om met de stokken alle kubbs van het andere team om te gooien. Als team A een kubb van team B heeft om gegooid, dan werpt team B deze kubb eerst op de helft van  team A. Deze kubb is nu een kubb van team A geworden en team B moet nu eerst proberen ook deze kubb om te gooien. Lukt dit niet, dan mag team A oplopen tot deze kubb en vandaar weer proberen de andere kubbs van team B om te gooien.
De volledige spelregels zijn hier te downloaden.

No comments yet

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.